Η υφιστάμενη εικόνα της αυλής λόγω και του πολύ μικρού μεγέθους αποτελούσε έναν χώρο πρασίνου χωρίς ενδιαφέρον!

Το μόνο κυρίαρχο στοιχείο ήταν ένα φυτό Μαγνόλιας στης είσοδο και στην συνέχεια ένα καμπυλωτό παρτέρι οριοθετημένο με RollBar.

Η πρόταση μας στηρίχτηκε στην δημιουργία 2 επιπέδων χρησιμοποιώντας ως διαχωριστικό δομικό υλικό μεταχειρισμένους στρωτήρες ράγας τρένου. Η δημιουργία επιπέδων δημιουργεί την εντύπωση ενός μεγαλύτερου χώρου. Διατηρήθηκαν όλα τα υπάρχοντα φυτά και τηρώντας τους όρους επαναχρησιμοποίησης δεν απορρίφθηκε τίποτα από τον παλιό κήπο παρά μόνο επαναχρησιμοποιήθηκαν όλα τα υλικά με διαφορετικό τρόπο.

Έτσι το χώμα που προήλθε από την εκσκαφή της λίμνης αποτέλεσε το συμπλήρωμα του παρτεριού της Μαγνόλιας ενώ το χαλίκι χρησιμοποιήθηκε ως αδρανές υλικό του διαδρόμου.

 

Στο τελικό αποτέλεσμα ο διάδρομος με το χαλίκι αποτελεί την πρόσβαση για την βρύση του κήπου ενώ χωρίζει τα δυο διακριτά μέρη του κήπου. Το παρτέρι της Μαγνόλιας με την ποικιλία χρωμάτων  και την υδάτινη κατασκευή που αποτελεί και το σημείο ενδιαφέροντος του κήπου, ενώ ο ήχος του νερού προσφέρει ταξίδι χαλάρωσης στους επισκέπτες.