Στο συγκεκριμένο έργο η αρχιτεκτονική μελέτη περιλάμβανε ένα εσωτερικό κήπο για την χαλάρωση του προσωπικού αλλά και επαγγελματικές συναντήσεις. Η ιδιαιτερότητα ήταν ότι όλη η κατασκευή θα γινόταν πάνω σε ψευδοπάτωμα το οποίο και θα έπρεπε να είναι επισκέψιμο σε περίπτωση βλάβης στις καλωδιώσεις που περνούσαν από κάτω. Με την ίδια λογική απαιτούνταν η κατασκευή κηπαρίου σε κάθε όροφο ως τοίχος απόκρυψης των printing room. Τέλος στον 7ο όροφο έπρεπε να κατασκευαστεί αντίστοιχα κηπάριο καλωπισμού του χώρου. Το γεγονός αυτό μας οδήγησε σε μια ιδιοκατασκευή που θα επέτρεπε την επισκεψιμότητα στο ψευδοπάτωμα  αλλά και την καλή και υγιή  ανάπτυξη των φυτών εσωτερικού  χώρου. Κατασκευάστηκαν ειδικές ξύλινες θήκες σε μέγεθος που θα μπορούσαν να υποδεχτούν αυτοποτιζόμενες γλάστρες και έτσι να είναι εύκολη η αλλαγή η απομάκρυνση τους εφόσον κρινόταν αναγκαίο. Οι ξύλινες θήκες εξασφάλιζαν ότι το βότσαλο εδαφοκάλυψης δεν θα μετακινούταν στην περίπτωση μεταφοράς.

Λόγω των παραπάνω σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε αρχικά παρτέρι χτισμένο με δομικά υλικά που οριοθετούσαν τον χώρο φύτευσης.

Στην συνέχεια έγινε δοκιμαστική τοποθέτηση των ξύλινων θηκών για την αισθητική του χώρου.

 

Ακολουθεί κάλυχη όλου του πατώματος με μεμβράνη προστασίας από οποιαδήποτε υγρασία. Οι ξύλινες θήκες επανατοποθετούνται στην οριστική τους θέση.

Δεδομένου ότι η εδαφοκάλυψη του χώρου θα γινόταν με βότσαλο για να αποφευχθεί το μεγάλο βάρος στην κατασκευή αλλά και να είναι εύκολη η αποξήλωση  της, οι κενοί χώροι πληρώνονται με ελαφριά αφρώδη δομικά υλικά.

Τοποθετείται μια επιπλέον προστασία πάνω από τα αφρώδη υλικά με ξύλο έτσι ώστε να επιτρέπει την άνετη κίνηση των επισκεπτών στο αίθριο. Άλλη μια στρώση μεμβράνης για επιπλέον προστασία από υγρά.

Η προεργασία ολοκληρώνεται με την διάστρωση του εδαφοκαλυπτικού – διακοσμητικού βότσαλου.

Τέλος τοποθετούνται όλα τα φυτά που έχουν ήδη φυτευθεί σε ειδικό υπόστρωμμα και μέσα στις αυτοποτιζόμενες γλάστρες.

Με τον ίδιο τρόπο κατασκευάζονται και όλα τα διαχωριστικά στα printing room προσφέροντας μια πράσινη όαση στον εργασιακό χώρο των υπαλλήλων.

Στον τελευταίο όροφο δημιουργείται στα ίδια πρότυπα μικρό άλσος στον χώρο του σαλονιού.